Borstvoeding

Zilverkapjes bij borstvoeding

Borstvoeding geven gaat bij elke vrouw anders. Bij de ene vrouw gaat het aanleggen van de baby aan de borst gemakkelijk, bij de andere vrouw is het een worsteling. Er zijn verschillende aanleg technieken voor het geven van borstvoeding. Wij, het team van Zilverkapjes, bieden behalve tepelhoedjes en zilverkapjes ook advies voor verschillende aanlegtechnieken.

Verschillende aanlegtechnieken

Er zijn verschillende borstvoedingshoudingen om uit te proberen voor een aangename borstvoeding ervaring. Wij raden je aan om er een aantal uit te proberen totdat je de houding vindt die bij jou en de baby comfortabel aanvoelt. De eerste aanlegtechniek die je kan proberen is de achteroverleunende of liggende houding. Dit is een goede borstvoedingshouding voor als de baby moeite heeft met aanhappen in een zittende houding. Ook is er de madonnahouding waarbij je rechtop zit met de baby op zijn zij, het hoofdje en nek van de baby tegen je onderarm en het lichaampje van de baby tegen je buik. Wil je meer advies over verschillende aanlegtechnieken? Neem dan contact op.

Borstvoeding met tepelhoedje

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van tepel ongemakken. Een van de veelvoorkomende oorzaak van klachten is de verkeerde aanlegtechniek. Maar het kan ook voorkomen dat de baby een korte tongriem heeft. Wij bieden kwalitatieve tepelhoedjes gemaakt van zacht siliconen die comfortabel aanvoelen, waardoor de baby makkelijk uit de borst kan leren drinken.

Zilverkapjes voor gevoelige tepels

Dankzij onze zilverkapjes krijgen moeders in heel Nederland de kans om de borstvoeding te verzachten. In 2016 is onze hulp voor moeders beloond met een nominatie voor de Baby Innovation Award. Zilverkapjes zijn een internationaal erkend product bij ruwe en gevoelige tepels, gevoelige tepelgleuven en tepel ongemakken. Ook werken zilverkapjes tegen schrale tepels en ruwe huid rond de tepel.

Baby innovation award

Mocht je er niet uitkomen met de aanlegtechnieken, kan je ook altijd een professional of een kraampersoon bezoeken die kan meekijken om je daarbij te helpen.

Contact

Neem gerust contact op door ons een Whatsapp bericht te sturen,  te bellen naar 06-41490353 of door een e-mail te versturen naar contact@zilverkapjes.nl & contact@zilverkapjes.be