tepelkapjes kopen natuurlijke verzorging

Sinds 2015 staan wij samen sterk voor moeders. Wij willen borstvoeding voor elke moeder in Benelux zo aangenaam mogelijk maken, door kwalitatieve tepelkapjes aan te bieden waardoor de baby makkelijk uit de borst kan leren drinken en de moeder geen ongemakken moet ondergaan. Ben jij nieuw in het gebruik van zilveren tepelbeschermers en zilverkapjes? Geen nood, wij helpen jou met advies over het aanbrengen hiervan. 

Schoonmaken

1: Tepelkapjes

Spoel tepelhoedjes na iedere voeding af met koud water. Was ze daarna af met heet water en een beetje afwasmiddel. Kook ze bovendien elke dag drie tot vijf minuten uit. Zo dood je alle bacteriën.

2: Zilverkapjes 

Zorg dat de zilveren tepelkapjes altijd schoon zijn door ze af te spoelen met water of eventueel te wassen met een oplossing van zuiveringszout in water. Maak ze daarna goed droog met een schone katoenen doek.

Aanbrengen

1: Tepelkapjes

Voordat je een tepelkapjes aanbrengt op de tepel, kan je de randen bevochtigen met water zodat het beter blijft zitten. Nadat je het hebt bevochtigd moet je het tepelhoedje zo dicht mogelijk bij de tepel plaatsen. Let bij het plaatsen erop dat het open gedeelte op de plek zit waar het neusje van de baby zich bevindt tijdens de borstvoeding, daardoor blijft de baby in contact met jouw geur en huid.

2: Zilverkapjes 

  • Reinig de borsten en wrijf daarna een druppel moedermelk op de tepel.
  • Spoel de kapjes af onder stromend water. Daarna afdrogen met een schone katoenen doek.
  • Indien de kapjes zichtbaar verontreinigd zijn adviseren we ze grondig schoon te maken met zuiveringszout. Sterilisatie of schuren strekt niet tot aanbeveling.
  • De kapjes aanbrengen op de tepels tussen alle voedingen in.
  • U kunt een borstcompres gewoon aanbrengen over de kapjes heen. Bij gevoeligheid van de tepels de kapjes preventief dragen tussen iedere voeding in tot de ongemakken verholpen zijn. 
Zilver tepelhoedje in de hand

Materiaal

Tepelhoedjes zijn van silicone en plastic, terwijl zilverkapjes (zie onderstaande afbeelding) gemaakt zijn van puur zilver. 

Voordelen zilverkapjes

  • Bij tepelhoedjes moet tijdens het schoonmaken ervan afwasmiddel en heetwater worden gebruikt. Ook moet het circa 5 minuten in heet water worden gekookt.  Bij zilverkapjes is alleen heetwater en een theedoek nodig.
  • Tepelhoedjes zijn gemaakt van plastic en siliconen, terwijl zilverkapjes uit puur zilver bestaat. Het is daarom ook mogelijk om dit in een later stadium om te laten smelten en het bijvoorbeeld als sieraad te gebruiken.
  • Bij zilverkapjes is het mogelijk om het om te laten smelten tot een sieraad,  zoals bijvoorbeeld herdenking van uw borstvoedingsperiode. 

Neem contact op met Zilverkapjes

Tepelhoedjes kopen? Bezoek dan gerust onze shop. Vragen? Neem gerust contact op door ons een Whatsapp bericht te sturen, te bellen naar 06-41490353 of door een e-mail te versturen naar contact@zilverkapjes.nl & contact@zilverkapjes.be